2012. május 31., csütörtök

Családfelállítás hírlevél - Június

A következő családállítás csoport
2012. június 12-én kedden lesz
gyülekező 17,30-tól
 (Levendula-sziget II. Szilágyi Erzsébet fasor 61. - kapucsengő:7)

Szeretettel várlak, hogy ismét alámerüljünk a családi tudattalanban! Addig is szeretném megosztani Veled egy írásomat, tovább gondolkodásra.

****

A lelki munka

A lelki munka olyan, mint a háztartási munka. Folyamatosan el kell végezni de látszata nincs mert csak az látszik, ami nincs elvégezve. A lelki munkához hagyományos értelemben erő, energia kell. Érzékenység, befogadása az ismeretlennek, a kimenetel bizonytalanságának tudomásul vétele, készség a szenvedésre.

A családok működésében, életében sokszor élnek a bűnbak effektusok.  Az elviselhetetlennek tartott érzéseket a legkisebbre vagy a leggyengébbre rápakolják, majd - a kényelmesebb megoldást választva - kiközösítik a “fekete bárányt”.  A család elfeledkezik erről a szolgálatról és a lelki munka feladatait, a kiegyenlítődésér nem végzi el. A kitagadott pedig a nyomás alatt börtönben, kocsmában, hajléktalanságban viseli a terhét. Az ilyen ember mellére van égetve, hogy  lelki szemetesláda, a hátára, hogy  “értetek teszem, nem látod?”.

A vezeklés mellett mindig van egy értéktelen alapállás: kemény nő mellett egy alkoholista férj.
Sokan itt is tudni vélik ki a jó és ki a rossz (angyal-ördög) Mikor az angyalok kitagadják az ördögöket, maguk is ördöggé válnak a hiánytól. Ezzel pótolják az Isteni teljességet és  fényében nem látnak már semmi mást. A lelki munka lényege a kapcsolatban maradni (magunkkal, az élettel és a világgal) - a “ne legyen más Istened!” tanítás.

“Amikor a főnőkasszony az összes jutalmat lenyúlta, majdnem szétvetett a méreg. Kollégákkal egymás között megbeszélve könnyítettünk magunkon. Mikor egyik megszólal:  - Nem tudtad, hogy van egy szenvedélybeteg fia és kell neki a pénz folyamatosan?
Rajtam nem segített de könnyebb volt ezután az információ után elviselni az igazságtalanságot.
Lehet, hogy én is csak eljátszottam volna a pénzt?”

A lélekről elmondható, hogy határtalan. Mindenhová elkísér és térerővel bír. Minden információ jelen van lehívható állapotban. Sokan jelentkeznek lelki munkára, de mikor látják miről van szó, valójában meghátrálnak. Nem tudnak termést hozni, mert még éretlenek rá. “Kereszten szenvedtek és edzettek a gyümölcsökért.”