BemutatkozásTisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, kedves érdeklődőt!

Gyermekkorom óta érdekel a lélektan, a vallási kérdések és igazságok. Emlékszem, hogy édesanyám milyen lelkesen olvasta a Nők Lapja lelki gondozói részét. Apám is ajánlott ilyen tárgyú könyveket. Megtanított, hogy a világlátásnak van egy mélyebb olvasata is. Valahogy benne volt az otthoni levegőben a lelki igazságok és értelmes élet keresése, igénye. Ez a vonal végig vonul az életemen. Érdeklődésből elvégeztem az Evangélikus Teológiát levelező szakon, majd mentálhigiénét tanultam a TF-en. Ezek
után közel 1000 órát képződtem a pszichodráma színpadán, de igazán "haza" a családállításban érkeztem meg. Jelenleg is tovább képződöm a Magyarországi Rendszerfelállítók Egyesülete szervezésében. Azt érzem a hellingeri családállítás gyakorlása közben, hogy a felszínre jövő ismeretek összhangban vannak a bibliai tanításokkal.
A mostani fejemmel azt gondolom, hogy a Biblia az ember lelki receptes könyve, arról tanít ami mélyen a lélekben zajlik. Egy történetbe van becsomagolva, de sokan csak a csomagolásra reagálnak. Nagy kérdés, hogy mások magyarázataira figyelünk, vagy a lelkünk hangjaira. Én jobban szeretek a belső énemre hallgatni, mint külső szakemberekére.
      Nekem a családállítás nagyon sokat adott. Hálás vagyok azoknak akik segítettek ezen az úton és képeztek! Visszagondolva is hihetetlen, hogy egy baráti telefonszám-ajánlásnak milyen értéke van!
Szeretném a tőlem telhető legjobban gyakorolni a módszert, hogy aki megtisztel bizalmával annak hasznára, épülésére legyenek a foglalkozások. A problémát nem én oldom és rendezem, ez egy magasabb szinten dől el. Munkám az, hogy olajozottan jöjjön a lelki valóság képe. A nehézségekkel küszködő egy térképet kapjon és lelki impulzust, hogy a saját világában eligazodjon. Haladni tudjon a saját sorsában, a neki megfelelő módon.
Látásom szerint a családállítás egy XXI. sz.-i. lelki forradalom, mely a tápláló gyökerekhez segít és az életet szolgálja. Én bárkinek ajánlom 12 éves kortól 100 esztendőig bezárólag, de azért ne várjon addig.

Szőkendi Attila