2011. december 1., csütörtök

Családállítás hírlevél - December


2011. december 3-án (szombaton) 
9 órától ismét alámerülünk a családi tudattalanba. 

Szeretettel várok minden érdeklődőt az Arany Buddhában! 
(IX. Bp., Lónyay u. 36.) 

  
***
A következő írásomban arra kerestem a választ, hogy mire jó a családállítás nekem és másoknak. 
 


A lelki helyek

A nem látható, de érzékelhető világról szeretnék pár gondolatot megosztani Veletek. A lelkigondozásban különböző irányzatokat tanultam és egyre inkább kialakul a saját látásmódom, bizonyos jelenségekről már bátrabban merek következtetéseket levonni.
Másnak is igaza lehet velem szemben, ha más következtetésre jutott. Az a jó, ha mindenki
a saját szemével igyekszik látni. Ez megadhatja a rácsodálkozás örömét, amit már Jézus javasolt követőinek.
Ha valamit el akarunk érni az életben, kapcsolatok kellenek. Nem is gondolnánk, hogy mennyi embernek inog meg a pozíciója, az állása a négyévenkénti választások alkalmával. Egy százezres pedagógusfizetésért nem tolonganak, de egy államtitkár javadalmazása már más kategória. Ezek is egyfajta helyek a világban.
Engem a lelki szerkezet működése érdekel, mióta megértettem a családállítás kapcsán a lelki hely jelentőségét, szerepét és lenyomatait. Azt vettem észre, hogy vannak, akik szeretik bagatellizálni a fiatalon megélt szerelmi próbálkozásaikat. Feledni az első szexuális tapasztalataikat. A családállításon viszont ezek az események meghatározó erővel előjönnek, élnek a jelenben és hatással vannak az életminőségre. Mondok egy példát az erősebbik nem oldaláról, az egyik foglalkozás közepéből: (a valóságot itt csak kivonatoltam a személyiség jogok miatt)
- ...
- Csak egy dugás volt az egész, pár éjszakás kaland. Tizenhét voltam és a lány 19 lényegtelen. Engem a mostani problémám érdekel, hogy negyven évesen miért rossz alapból a nőkkel a kapcsolatom.
- Hajlandó vagy ránézni a fiatalkori kapcsolatodra?
- Nem, ez lényegtelen, mert rég volt és alig emlékezem valamire.
- Tudsz tiszteletet adni annak a lánynak?
- Nem, nem is akarom.
Itt megálltunk a beszélgetésben, mert ezen a szálon nem tudtunk tovább haladni.
(Mindennek oka van. Legfeljebb nem tudjuk még, vagy nem akarjuk tudni, mert fáj az igazság)
A lelki hely melyet az első kapcsolat maga mögött hagy, egy puha „szellemi” agyaghoz, egy kényes anyaghoz hasonlatos. Ebben az esetben egy lány fájó emléke, ki elhagyta a legényt.
A fiú lelkében egy lenyomatot, rajzolatot hagyott maga mögött, ami beégett már az egyéni történelmébe. Szemüveghez is lehet hasonlítani a folyamatot, hogy a következő kapcsolataiban a nőket ezen át érzékeli. Vigyáz magára. Ez a képlet, forma bármilyen is volt az egyénhez tartozik, mint egy prizma, mely megtöri a fehér fényt színekre. Élettapasztalati program lehet belőle, egy lelki hely, mely csak a tiszteleten keresztül lesz elfogadható és csak barátságosan lesz képes a következő kapcsolatra. Van lélektani iskola mely zárványnak nevezi, de a mese nyelvén egy üvegkoporsó is lehet. Minél jobban elfojtják, annál erősebb hatást fejt ki.
Hasonlóan működik, él a - Tiszteld apádat és anyádat! - parancsolat is. Ha tiszteled őket áldásként áramlik az életerő, ha ellenállsz, blokkolódik a folyamat és energia hiány lép fel. Valamiért nincs áldás és élet növekedés. Ez a folyamat független a világban lejátszódó történésektől. (idáig ez csak az alapelv)
Aki ítélkezik szülei felett, az a magasból, az isteni székből származó áldás fogadására képtelené tette magát.
Az életben mindannyian szeretnének több energiát birtokolni, és a csatlakozó a kezükben van, csak jó helyre kell hangolni a készüléket. Az életerő a lelki kapcsolatokban van és ennek szabad áramlásában. Egyszerűen vagy gerjed, vagy lelohad, mint ahogy a Jel. 3:16 tanítja:
„Ezért mivel langyos vagy, és sem meleg, sem hideg kiköplek a számból.”
Milyen szépen fejezi ki a Biblia a lelki jelenségek történéseit!
A változás akkor tud bekövetkezni, ha éhség van, mert azok megelégítetnek. Ahogy a boldog mondások tanítják már az első lapokon.


Szökendi Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése